Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk. Laatgotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal, driebeukig schip op ronde zuilen, en een iets hoger, eenbeukig koor, dat driezijdig gesloten is. De toren wordt door de zij .. in Eck en Wiel

Kerkelijk Gebouw

Prinses Beatrixstraat 11
4024HK Eck en Wiel (gemeente Buren)
Gelderland


Beschrijving van Hervormde Kerk. Laatgotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal, driebeukig schip op ronde zuilen, en een iets hoger, eenbeukig koor, dat driezijdig gesloten is. De toren wordt door de zij ..

Herv. Kerk. Laatgotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal, driebeukig schip op ronde zuilen, en een iets hoger, eenbeukig koor, dat driezijdig gesloten is. De toren wordt door de zijbeuken aan twee zijden omsloten. Schip en koor worden overkluisd door netgewelven, die in het koor gebeeldhouwde kraagstenen bezitten. Tot de inventaris behoren: een preekstoel, aan weerszijden geflankeerd door een betimmering met toogpanelen en banken, een doophek en vier lichtkronen, alles 17e eeuw; een preekstoellezenaar (1728) en een doopbekkenhouder, 17e eeuw; zeven grafzerken, 16e-17e eeuw en, als voet voor de preekstoel, een gotisch doopvont. In een orgelkas, bekroond door beelden, een eenklaviers orgel, in 1872 gemaakt door K.M. van Puffelen. Klokkenstoel met klok van W. Butendiic, 1420, diam. 108cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 17de eeuw?, later voorzien van elektrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28303
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk. Laatgotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal, driebeukig schip op ronde zuilen, en een iets hoger, eenbeukig koor, dat driezijdig gesloten is. De toren wordt door de zij .. in Eck en Wiel

Toren der Herv.Kerk. Sober, vroeg-gotisch bouwwerk, met korte, ingesnoerde spits

Prinses Beatrixstraat 11
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Toren der Herv.Kerk. Sober, vroeg-gotisch bouwwerk, met korte, ingesnoerde spits. Klokkenstoel met klok van W. Butendiic, 1420, diam. 108 cm..

Huis Vredestein. In fraaie tuin gelegen gepleisterd herenhuis, met verdieping en schilddak, Vensters met zes- en achtruitsramen; gesneden dubbele deur

Burgemeester Verbrughweg 4
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Huis Vredestein. In fraaie tuin gelegen gepleisterd herenhuis, tweede kwart 19e eeuw, met verdieping en schilddak, Vensters met zes- en acht..

Gepleisterde boerderij; Rieten zadeldak; gesneden deur

Rijnbandijk 5
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Gepleisterde boerderij met ankers; 1841 ter plaatse van het voormalig Huis te Wiel. Rieten zadeldak; gesneden deur.

Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels bezit en rechts een opkamer. Vensters met luiken en zes- e ..

Rijnbandijk 9
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Op de hoek van de Rijnbandijk een vroeg 19e eeuwse boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgeve..

Veerhuis, gelegen op de hoek van de Rijnbandijk. Onderkelderd dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels

Veerweg 1
Eck en Wiel (Gemeente Buren)
Veerhuis, gelegen op de hoek van de Rijnbandijk. Onderkelderd dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels, ten dele mogelijk nog 16e eeuws, gro..

Kaart & Routeplanner


Foto's (26)

Alle 26 foto's weergeven