Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde kerk in Maurik

Kerkelijk Gebouw

Kerkplein 1
4021BH Maurik (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hervormde kerk

Hervormde KERK. Laat-gotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal schip op pijlers, overdekt door houten tongewelven en een rijziger koor met kruisribgewelven. Overwelfd portaal tegen de zuiderzijbeuk. Tot de inventaris behoren: een preekstoel, eerste kwart 17e eeuw, op de voet van een gotisch doopvont; 17e eeuwse lezenaar aan de preekstoel; voorlezersgestoelte met lezenaar en twee kaarsenhouders, 17e eeuw; eikehouten banken met toogpanelen en cartouches, 1692; drie koperen wandarmen, eerste kwart 17e eeuw; een wijzerplaat boven het orgel, 1816 en een zestal grafzerken 16e-17e eeuw. In het koor en op de pijlers van het schip schilderingen uit de tweede helft der 15e eeuw. Eenklaviers orgel, in 1867 gemaakt door P. van Oeckelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28298
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde kerk in Maurik

Toren der hervormde kerk

Kerkplein 1
Maurik (Gemeente Buren)
Toren der Herv. Kerk. Bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste vier geledingen 14e eeuws. Klokkenverdieping met drie slanke spitsboognissen i..

Huis ten oosten van de kerk op de hoek van het kerkplein en de kerkweg

Kerkplein 8
Maurik (Gemeente Buren)
Huis ten oosten van de kerk op de hoek van het Kerkplein en de Kerkweg. Pand uit de eerste helft der 19e eeuw met verdieping en twee evenwij..

De Hoop

Molenstraat 22
Maurik (Gemeente Buren)
Inleiding INCOMPLETE MOLEN. De als stellingmolen uitgevoerde ronde stenen molen op achtkante stenen voet uit een onbekend bouwjaar was in..

Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond

Van de Geerstraat 3
Maurik (Gemeente Buren)
Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een lage bovenverdieping en een schilddak en dateert uit het tweede ..

Boerderij van het betuwse t-huistype

Garststraat 15
Maurik (Gemeente Buren)
Boerderij van het Betuwse T-huistype. Over het woongedeelte een met riet gedekt schilddak met hoekschoorstenen. Vensters met zesruitsschuifr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hervormde kerk in Maurik

Foto's (4)