Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Munnikenhof in Grijpskerke

Kasteel Buitenplaats

Jacob Catsweg 2
4364TE Grijpskerke (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van 't Munnikenhof

"'t Munnikenhof". OVERBLIJFSEL van een XVII A tot buitenplaats verbouwde laatmiddeleeuwse UITHOF van de Middelburgse abdij. Het na de sloping van de hoofdvleugel ong 1860 overgebleven gedeelte dat gespaard bleef als jachthuis omvat de in XVII aangebouwde vleugel voorzien van een gevel van breuksteen, aan de rechterzijde geflankeerd door de (verminkte) trap-uitzicht-toren. XVII fragmenten, o.a. gebeeldhouwde balkkoppen. De XIX B gevel en de toren bepleisterd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28125
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Munnikenhof in Grijpskerke

Woning

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Woning, gebouwd in 1915, één bouwlaag hoog met T-vormig zadeldak, op T-vormige plattegrond. Opgetrokken uit roodbruine bakst..

Dwarsdeelschuur

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige pla..

Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen. Langsgevel met houten middendeur en aan weerszijden een klein raam met luik. Langs..

Michaëlskerk

Kerkring 26
Grijpskerke (Gemeente Veere)
De Ned.Herv.KERK. Het tweebeukige bakstenen gebouw heeft een zuidbeuk uit het begin der 14e eeuw. Het werd ongeveer een eeuw later vergroot ..

Wilhelmina's Oord

Mariekerkseweg 26
Grijpskerke (Gemeente Veere)
"Wilhelmina's Oord". WOONHUIS in L-vorm met zomerhuis-aanbouw en afhang, gedeeltelijk gepleisterd en gedeeltelijk in moppen met zadeldaken. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Munnikenhof in Grijpskerke