Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Michaëlskerk in Grijpskerke

Kerkelijk Gebouw

Kerkring 26
4364AN Grijpskerke (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: begin 14e eeuw; 1770


Beschrijving van Michaëlskerk

De Ned.Herv.KERK. Het tweebeukige bakstenen gebouw heeft een zuidbeuk uit het begin der 14e eeuw. Het werd ongeveer een eeuw later vergroot met een noordbeuk en in 1770 met een travee naar het westen, waarbij het interieur zijn tegenwoordig aanzien kreeg. De schepen zijn gescheiden door gedrukte bogen op houten kolommen, (XVIIIc) en overdekt door een vlakke zoldering. Op het dak een open houten vierkant torentje. Eikehouten preekstoel met boogpanelen. XVII A. Klokkenstoel met klok van Jasper van Erpecom, 1685, diam. 60 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28113
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Michaëlskerk in Grijpskerke

't Munnikenhof

Jacob Catsweg 2
Grijpskerke (Gemeente Veere)
"'t Munnikenhof". OVERBLIJFSEL van een XVII A tot buitenplaats verbouwde laatmiddeleeuwse UITHOF van de Middelburgse abdij. Het na de slopi..

Woning

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Woning, gebouwd in 1915, één bouwlaag hoog met T-vormig zadeldak, op T-vormige plattegrond. Opgetrokken uit roodbruine bakst..

Dwarsdeelschuur

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige pla..

Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen

Jacob Catsweg 4
Grijpskerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen. Langsgevel met houten middendeur en aan weerszijden een klein raam met luik. Langs..

Wilhelmina's Oord

Mariekerkseweg 26
Grijpskerke (Gemeente Veere)
"Wilhelmina's Oord". WOONHUIS in L-vorm met zomerhuis-aanbouw en afhang, gedeeltelijk gepleisterd en gedeeltelijk in moppen met zadeldaken. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Michaëlskerk in Grijpskerke

Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven