Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen hoeve om gesloten binnenplaats. Puntgevel met speklagen. Aan de achterzijde bakstenen muur met speklagen. Ramen met natuurstenen omlijstingen. in Maastricht

Boerderij

Pasestraat 33
6223HA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Bakstenen hoeve om gesloten binnenplaats. Puntgevel met speklagen. Aan de achterzijde bakstenen muur met speklagen. Ramen met natuurstenen omlijstingen.

Bakstenen hoeve om gesloten binnenplaats. Puntgevel met speklagen, XVIII. Aan de achterzijde bakstenen muur met speklagen. Ramen met natuurstenen omlijstingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28083
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen hoeve om gesloten binnenplaats. Puntgevel met speklagen. Aan de achterzijde bakstenen muur met speklagen. Ramen met natuurstenen omlijstingen. in Maastricht

Sint-Martinuskerk

Brigidastraat 66
Maastricht
R.K.KERK, in 1784 gebouwd door M. Soiron, in 1893 uitgebreid. Communiebank, 1849, preekstoel, plm 1800, orgelgalerij XIX A.

Neo-classicistisch wegkapelletje. Inwendig altaar, afkomstig uit de parochiekerk.

Wegkapelletje Pasestraat
Itteren (Gemeente Maastricht)
Neo-classicistisch wegkapelletje, XIX B. Inwendig altaar XVIII D, afkomstig uit de parochiekerk.

Hartelstein, hoeve van een afgebroken kasteel

Hartelstein 204
MAASTRICHT (Gemeente Maastricht)
Hartelstein, hoeve van een afgebroken kasteel, waarvan de omgrachting nog bestaat; de gebouwen, XVII-XVIII, gelegen om een binnenplaats met ..

Brug over het Julianakanaal

over Julianakanaal
MAASTRICHT (Gemeente Maastricht)
Inleiding Geklonken stalen BOOGBRUG met betonnen rijvloer over het Julianakanaal, 1931-1934. Ontworpen door het Bruggenbureau van Rijkswate..

Wiegershof.

Wiegershof 1
Maastricht
Wiegershof, gelegen op een oorspronkelijk omgracht terrein. Gebouwd in 1793 e.v. door M.Soiron, uitgezonderd een oudere schuur XVIII A. Het ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakstenen hoeve om gesloten binnenplaats. Puntgevel met speklagen. Aan de achterzijde bakstenen muur met speklagen. Ramen met natuurstenen omlijstingen. in Maastricht