Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wiegershof. in Maastricht

Woonhuis

Wiegershof 1
6223EG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1793 e.v.
Architect: Mathias Soiron


Beschrijving van Wiegershof.

Wiegershof, gelegen op een oorspronkelijk omgracht terrein. Gebouwd in 1793 e.v. door M.Soiron, uitgezonderd een oudere schuur XVIII A. Het complex is toegankelijk via een poortpaviljoen met mansardetentdak; dat een lage gebogen voorvleugel onderbreekt in de grote schuur gemetselde spantbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28052
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wiegershof. in Maastricht

Borgharen-Pasestraat

-
Borgharen (Gemeente Maastricht)
Terrein met daarin de restanten van een Romeins villacomplex, alsook sporen van Romeinse ambachtelijke activiteiten, een vroeg-middeleeuws ..

Pachthoeve

Kasteelstraat 2
Maastricht
Omschrijving onderdeel 11: PACHTHOEVE behorende tot de buitenplaats Borgharen. Tegenover het kasteel en ten noordoosten van de gracht ligt ..

Kasteel Borgharen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Borgharen). Op een vierkant omgracht terrein gesitueerd kasteel bestaande uit een in oorsprong 13de..

Tuinmuur rondom de voormalige moestuin

Kasteelstraat 2
Maastricht
Omschrijving onderdeel 12: TUINMUREN behorende tot de buitenplaats Borgharen. Rondom de voormalige moestuin staan 17de-eeuwse en 19de-eeuws..

Grafstenen uit 1535 en 1720; hardstenen doopvont (15e eeuw) en twee klokken uit 1699 in de H. Corneliuskerk te Borgharen

Kerkstraat 10
Maastricht
In de R.K. KERK, die zelf niet op de lijst wordt geplaatst de volgende onroerende onderdelen: twee in de linker zijmuur van het kerkgebouw i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wiegershof. in Maastricht

Foto's (3)