Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een gesloten binnenplaats. in Maastricht

Woonhuis

Hagenstraat 16
6225ER Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een gesloten binnenplaats.

Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een gesloten binnenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28041
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een gesloten binnenplaats. in Maastricht

Herenhuis, met mansarde dak, deel uitmakend van de Tiendschuur of Hagenhof.

Hagenstraat 18
Maastricht
Herenhuis, XVIII B met mansarde dak, deel uitmakend van de Tiendschuur of Hagenhof. Tuinmuur, voorzien van een poortje met in- en uitgezwenk..

Hoeve Waterrijk.

Ambyerstraat Noord 167
Maastricht
Hoeve Waterrijk. Schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een open binnenplaats, die via een inrijhek met gemetselde hoekposten toegank..

Rond de R.K. kerk, die zelf niet op de lijst wordt geplaatst, en gedeeltelijk in een ondergrondse grafkelder bevinden zich een 20-tal grafzerken.

Ambyerstraat Noord 1
Maastricht
Rond de R.K. KERK, die zelf niet op de lijst wordt geplaatst, en gedeeltelijk in een ondergrondse grafkelder bevinden zich een 20-tal grafze..

Eenvoudig gewit huis, met ingang en vensters in Naamse steen.

Ambyerstraat Noord 2
Maastricht
Eenvoudig gewit huis, XVIII, met ingang en vensters in Naamse steen.

Huize Kampveld

Van Slijpestraat 2A
Maastricht
Inleiding Huize Kampveld, eclectische VILLA in een tuinaanleg met waardevolle boomaanplant, ca. 1880. Gebouwd ten westen van het oude dorps..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een gesloten binnenplaats. in Maastricht