Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve Waterrijk. in Maastricht

Boerderij

Ambyerstraat Noord 167
6225ED Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw - 18e eeuw


Beschrijving van Hoeve Waterrijk.

Hoeve Waterrijk. Schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een open binnenplaats, die via een inrijhek met gemetselde hoekposten toegankelijk is. Links het herenhuis, XVII, sterk gewijzigd in 1737. In het midden een neo-klassicistische vleugel. Rechts schuur uit 1832 met wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28040
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve Waterrijk. in Maastricht

Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een ges ..

Hagenstraat 16
Maastricht
Twee grote schuren, de jongste uit 1769. Vormt met Hagenstraat 8 de Tiendschuur of Hagenhof, een schilderachtige groep van gewitte gebouwen ..

Herenhuis, met mansarde dak, deel uitmakend van de Tiendschuur of Hagenhof.

Hagenstraat 18
Maastricht
Herenhuis, XVIII B met mansarde dak, deel uitmakend van de Tiendschuur of Hagenhof. Tuinmuur, voorzien van een poortje met in- en uitgezwenk..

Villa Kruisdonk

Kruisdonk 66
Maastricht
Inleiding Eclectisch LANDHUIS Kruisdonk, XIXB, gesitueerd in een historische parkaanleg in landschapsstijl. Het pand bevindt zich in dwarsr..

Engels landschapspark Villa Kruisdonk

Kruisdonk 66
Maastricht
Inleiding Historische PARKAANLEG in landschapsstijl, in 1867 door de familie Regout ter plaatse van de Kruismolen van de Meerssense Proosdi..

Koetshuis Kruisdonk

Kruisdonk 66
Maastricht
Inleiding KOETSHUIS van het landgoed Kruisdonk, ca. 1900, in een door elementen van neo-renaissance en chaletstijl beïnvloede bouwtrant. G..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve Waterrijk. in Maastricht