Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve in haakvorm, uit baksteen met lateiboogvensters in Naamse steen. Boven de ingang een zonnewijzer. in Maastricht

Boerderij

Bergerstraat 108
6226BD Maastricht
Limburg


Beschrijving van Hoeve in haakvorm, uit baksteen met lateiboogvensters in Naamse steen. Boven de ingang een zonnewijzer.

Hoeve in haakvorm, uit baksteen met lateiboogvensters in Naamse steen. Ingang met gebeeldhouwde sluitsteen. Boven de ingang een zonnewijzer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28036
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve in haakvorm, uit baksteen met lateiboogvensters in Naamse steen. Boven de ingang een zonnewijzer. in Maastricht

Sint Antoniushoeve, om gesloten binnenplaats.

Bergerstraat 103
Maastricht
Sint Antoniushoeve, om gesloten binnenplaats, XVIII; gepleisterd. Geprofileerde segmentboogingangen. Nr 103 vertoont gepende kozijnen. In he..

Buitengoed, in haakvorm; van baksteen, mergel en baksteen met speklagen.

Bergerstraat 107
Maastricht
Buitengoed, in haakvorm; XVIII-XIX A; van baksteen, mergel en baksteen met speklagen. Afgedekt met mansardedaken. Segmentboogingang en -vens..

Drie altaren, een zijaltaar, een communiebank met borstwering en twee St Antoniusbeeldjes in de moderne Sint-Antonius van Paduakerk, die zelf niet op ..

Wethouder van Caldenborghlaan 48
Maastricht
In de moderne R.K.KERK, die zelf niet op de lijst wordt geplaatst bevinden zich: drie altaren, midden XIX, afkomstig uit Berg; zijaltaar, XV..

Tuinbeeld van Mars op Lodewijk XV-voetstuk.

Bergerstraat 160
Maastricht
Tuinbeeld van Mars op Lodewijk XV-VOETSTUK.

Wittevrouwenhof, landhuis, vroeger van het Wittevrouwenklooster te Maastricht.

Wethouder van Caldenborghlaan 45
Maastricht
Landhuis, vroeger van het Wittevrouwenklooster te Maastricht. Uit baksteen gebouwd aan weerszijden van een binnenplaats. Woonvleugel, XIX A,..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve in haakvorm, uit baksteen met lateiboogvensters in Naamse steen. Boven de ingang een zonnewijzer. in Maastricht

Foto's (1)