Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ommuring van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig" uit 1886. in Maastricht

Militair Object

Ommuring Begijnenstraat
6200AA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 16e en 19e eeuw


Beschrijving van Ommuring van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig" uit 1886.

OMMURING van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig" uit 1886. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28017
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ommuring van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig" uit 1886. in Maastricht

Watermolen de Ancker

Helpoort 1A
Maastricht
Voormalige papiermolen De Ancker. Groot vrijstaand gebouw met afgeschuinde noordoosthoek. Opgetrokken op een bolwerk, waarvan de blokken Naa..

Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onderbouw van d ..

Twee rondelen in zgn. Poort Waarachtig
Maastricht
Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onder..

De Vijf Koppen

Begijnenstraat 1
Maastricht
Voormalige WATERMOLEN op de Jeker. Gebouwencomplex (XIX), grotendeels van baksteen, bestaande uit een lange vleugel met lessenaarsdak langs ..

Resten van de 1e middeleeuwse stadsmuur nabij de Helpoort.

Resten stadsmuur Helpoort
Maastricht
De aanwezige resten van de stadsmuur van na 1229.

Resten van de 2e middeleeuwse stadsmuur, met o.a. Pater Vinktorentje.

Resten tweede ommuring Faliezusterpark inclusief het Pater Vinktorentje
Maastricht
Resten van de tweede ommuring. XIV B, met o.a. het zgn. Pater Vinktorentje.

Kaart & Routeplanner

Route naar Ommuring van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig" uit 1886. in Maastricht

Foto's (1)