Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onderbouw van de papiermolen De Ancker. in Maastricht

Militair Object

Twee rondelen in zgn. Poort Waarachtig
6200AA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 16e en 19e eeuw


Beschrijving van Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onderbouw van de papiermolen De Ancker.

Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onderbouw van de papiermolen De Ancker. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28016
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onderbouw van de papiermolen De Ancker. in Maastricht

Ommuring van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig" uit 1886.

Ommuring Begijnenstraat
Maastricht
OMMURING van de Nieuwstad tussen de rondelen "Haat en Nijd" en "Vijf koppen", uit 1516. De Begijnenstraat komt uit bij de poort "Waerachtig"..

Watermolen de Ancker

Helpoort 1A
Maastricht
Voormalige papiermolen De Ancker. Groot vrijstaand gebouw met afgeschuinde noordoosthoek. Opgetrokken op een bolwerk, waarvan de blokken Naa..

De Vijf Koppen

Begijnenstraat 1
Maastricht
Voormalige WATERMOLEN op de Jeker. Gebouwencomplex (XIX), grotendeels van baksteen, bestaande uit een lange vleugel met lessenaarsdak langs ..

Resten van de 1e middeleeuwse stadsmuur nabij de Helpoort.

Resten stadsmuur Helpoort
Maastricht
De aanwezige resten van de stadsmuur van na 1229.

Resten van de 2e middeleeuwse stadsmuur, met o.a. Pater Vinktorentje.

Resten tweede ommuring Faliezusterpark inclusief het Pater Vinktorentje
Maastricht
Resten van de tweede ommuring. XIV B, met o.a. het zgn. Pater Vinktorentje.

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee rondelen, "Haat en Nijd" en "Vijf Koppen" en de muur daartussen. In de muur de zgn. Poort "Waarachtig" uit 1886. Fragmenten in de onderbouw van de papiermolen De Ancker. in Maastricht

Foto's (1)