Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Resten van de 2e middeleeuwse stadsmuur, nabij het voormalige Jezuietenklooster aan de Tongersestraat (thans univeriteitsgebouw). in Maastricht

Militair Object

Stadsmuur Aldenhofpark
6200AA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 14e eeuw 1350 14e eeuw


Beschrijving van Resten van de 2e middeleeuwse stadsmuur, nabij het voormalige Jezuietenklooster aan de Tongersestraat (thans univeriteitsgebouw).

Van de 14e eeuwse STADSMUUR omgeeft een belangrijk gedeelte het terrein van het Jezuietenklooster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28012
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Resten van de 2e middeleeuwse stadsmuur, nabij het voormalige Jezuietenklooster aan de Tongersestraat (thans univeriteitsgebouw). in Maastricht

Villa in expressionistische stijl.

Aldenhofpark 5
Maastricht
Inleiding VILLA in expressionistische stijl, in 1926 gebouwd naar een ontwerp van architect F.P.J. Peutz uit Heerlen, in opdracht van Dr. E..

Huis met lijstgevel.

Tongersestraat 11
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van kozijnen van Naamse steen, die de kruisen verloren hebben. Gevelstenen ANNO, 1719 en Christus voor de Hoge..

Koetspoort met twee zijpoortjes, toegang tot het plein voor de voormalige rectoraatskerk van het Heilige Hart, deel uitmakende van het Canisianum. Tev ..

Tongersestraat 53
Maastricht
Het PAND ontleent zijn monumentale waarde uitsluitend aan: 1) De Koetspoort met twee zijpoortjes, toegang tot het plein voor de voormalige r..

Huis met lijstgevel.

Tongersestraat 13
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen verdwenen zijn, XVIII. Ingrijpend hersteld.

Voormalig wachthuis aan de Tongerse Poort.

Tongersestraat 92
Maastricht
Voormalig wachthuis aan de Tongerse Poort, XVIII. Laag gebouw met aan de zijde van de straat ver overstekend zadeldak. In de voorgevel onder..

Kaart & Routeplanner

Route naar Resten van de 2e middeleeuwse stadsmuur, nabij het voormalige Jezuietenklooster aan de Tongersestraat (thans univeriteitsgebouw). in Maastricht

Foto's (1)