Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortgebouw van mergel, op trapeziumvormige grondslag, afgedekt met een zadeldak. Ellipsboogpoort in baksteen. in Maastricht

Boerderij

Pletzersstraat 15
6213HE Maastricht
Limburg


Beschrijving van Poortgebouw van mergel, op trapeziumvormige grondslag, afgedekt met een zadeldak. Ellipsboogpoort in baksteen.

Poortgebouw van mergel, op trapeziumvormige grondslag, afgedekt met een zadeldak. Ellipsboogpoort in baksteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27983
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortgebouw van mergel, op trapeziumvormige grondslag, afgedekt met een zadeldak. Ellipsboogpoort in baksteen. in Maastricht

Hoeve om binnenplaats. Het woonhuis uit mergel heeft aan de straat een topgevel met gevelsteen.

Pletzersstraat 14
Maastricht
Hoeve om binnenplaats. Het woonhuis uit mergel heeft aan de straat een topgevel met gevelsteen 1714. Deze gevel is horizontaal geleed door e..

Hoeve om open binnenplaats. Woonhuis, opgetrokken van mergel met o.a. lateiboogvensters in Naamse steen.

Pletzersstraat 10
Maastricht
Hoeve om open binnenplaats. Woonhuis XIXa, opgetrokken van mergel met o.a. lateiboogvensters in Naamse steen. Het woonhuis is door een lage ..

Hoeve om binnenplaats. Poortgebouw van mergel onder een zadeldak, met duivenslag en poortomlijsting van Naamse steen. Woonhuis van mergel. De haaks hi ..

Pletzersstraat 40
Maastricht
Hoeve om binnenplaats. Poortgebouw van mergel onder een zadeldak, XVIII B, met duivenslag en poortomlijsting van Naamse steen. Woonhuis van ..

Bakhuis van mergel met in de topgevel een steen.

Pletzersstraat 44
Maastricht
Bakhuis van mergel met in de topgevel een steen met 1777.

Sint-Petrus-en-Pauluskerk (Wolder)

Monseigneur Vranckenplein 1
Maastricht
Rooms Katholieke kerk met toren. Gebouwd in de jaren 1896-1898 door architect L. Keuller.

Kaart & Routeplanner

Route naar Poortgebouw van mergel, op trapeziumvormige grondslag, afgedekt met een zadeldak. Ellipsboogpoort in baksteen. in Maastricht

Foto's (1)