Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis met lijstgevels, voorzien van horizontale profiellijsten, verticale reliefbanden en kruis- en twee- lichtkozijnen van Naamse steen. in Maastricht

Woonhuis

Rechtstraat 54
6221EK Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Hoekhuis met lijstgevels, voorzien van horizontale profiellijsten, verticale reliefbanden en kruis- en twee- lichtkozijnen van Naamse steen.

Hoekhuis met lijstgevels, XVIII A, voorzien van horizontale profiellijsten, verticale reliefbanden en kruis- en twee- lichtkozijnen van Naamse steen. Pui geheel van Naamse steen, met geblokte dammen, geprofileerde ingangen met bovenlicht en gecanneleerde consoles onder de verticale reliefbanden der verdiepingen. Onder de bovenste vensters paneelvullingen met druppelmotief. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27864
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis met lijstgevels, voorzien van horizontale profiellijsten, verticale reliefbanden en kruis- en twee- lichtkozijnen van Naamse steen. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 49
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn. Horizontale en verticale re..

Hoekhuis met smalle lijstgevel.

Rechtstraat 58
Maastricht
Hoekhuis met smalle lijstgevel, XVIII A. Op de eerste verdieping vensters in Naamse steen. Op de tweede verdieping tweelichtvensters van Naa..

Huisje met lijstgevel.

Rechtstraat 51
Maastricht
Huisje met lijstgevel, XVIII. Segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. Onder de benedenvensters verticale reliefbanden. Inwendig een ..

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 45
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX. Raamhekjes.

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 53
Maastricht
Huis met lijstgevel XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. Mezzanino. Pui modern.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)