Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen met van boven getrapte contour. in Maastricht

Woonhuis

Rechtstraat 42
6221EK Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen met van boven getrapte contour.

Huis met lijstgevel, XVIII, voorzien van segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen met van boven getrapte contour. Pui modern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27853
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen met van boven getrapte contour. in Maastricht

Huisje met lijstgevel, met lateiboogvensters in Naamse steen.

Rechtstraat 44
Maastricht
Huisje met lijstgevel, XVIII, met lateiboogvensters in Naamse steen. Pui modern. Dakkapel.

Huis met smalle voorgevel, eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Rechtstraat 40
Maastricht
Huis met smalle voorgevel, XVII, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Geprofileerde lijsten. Vensterkruisen, resp. middenstijlen verdw..

Huisje met lijstgevel.

Rechtstraat 46
Maastricht
Huisje met lijstgevel, XVIII. Lateiboogvensters in Naamse steen. Gevelsteen met voorstelling van een wortel, afkomstig van Rechtstraat 27.

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 33
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. De rechthoekige benedenvensters in Naamse steen gedeeltelijk gewijzigd. Geb..

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 35
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII, e.v.; op de eerste verdieping nog twee geblokte vensterkozijnen die hun kruisgespannen verloren hebben.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)