Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis, waarvan de lijstgevels (uit drie gedeelten, die met elkaar stompe hoeken maken) voorzien van vensters in Naamse steen, gescheiden zijn door verdiepte panelen met festoenen. in Maastricht

Woonhuis

Rechtstraat 25
6221EG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Hoekhuis, waarvan de lijstgevels (uit drie gedeelten, die met elkaar stompe hoeken maken) voorzien van vensters in Naamse steen, gescheiden zijn door verdiepte panelen met festoenen.

Hoekhuis, XVIIId, waarvan de lijstgevels (uit drie gedeelten, die met elkaar stompe hoeken maken) voorzien van vensters in Naamse steen, gescheiden zijn door verdiepte panelen met festoenen. Verder horizontale en verticale reliefbanden. Onder de benedenvensters panelen. Pui ten dele modern. Inwendig een Lodewijk XVI-trap en een Lodewijk XVI-schoorsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27837
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis, waarvan de lijstgevels (uit drie gedeelten, die met elkaar stompe hoeken maken) voorzien van vensters in Naamse steen, gescheiden zijn door verdiepte panelen met festoenen. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 27
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn. Horizontale reliefbanden en..

Huis met lijstgevel, met eenvoudige segmentboogvensters.

Rechtstraat 29
Maastricht
Huis met lijstgevel,XVIII, met eenvoudige segmentboogvensters. Pui modern.

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 31
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII d. Vensters in Naamse steen; de omlijstingen van de eerste en tweede verdieping in verticale richting met elkaar ..

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 36
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen op de eerste verdieping. Eenvoudige bovenvensters. Pui gewijzigd.

Huis met lijstgevel.

Rechtstraat 33
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. De rechthoekige benedenvensters in Naamse steen gedeeltelijk gewijzigd. Geb..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekhuis, waarvan de lijstgevels (uit drie gedeelten, die met elkaar stompe hoeken maken) voorzien van vensters in Naamse steen, gescheiden zijn door verdiepte panelen met festoenen. in Maastricht

Foto's (1)