Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis, met in de lijstgevel een rondbogig poortje in Naamse steen en venstertjes met gedrukte bogen. Achtergevel aan de Waterpoort in dezelfde trant doch zonder poort. in Maastricht

Woonhuis

Waterpoort 2 A
6221GB Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Pakhuis, met in de lijstgevel een rondbogig poortje in Naamse steen en venstertjes met gedrukte bogen. Achtergevel aan de Waterpoort in dezelfde trant doch zonder poort.

PAKHUIS, XVIII A, met in de lijstgevel een rondbogig poortje in Naamse steen en venstertjes met gedrukte bogen. Achtergevel aan de Waterpoort in dezelfde trant doch zonder poort. Gevel onderaan verminkt door garagedeur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27819
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis, met in de lijstgevel een rondbogig poortje in Naamse steen en venstertjes met gedrukte bogen. Achtergevel aan de Waterpoort in dezelfde trant doch zonder poort. in Maastricht

Huisje met lijstgevel

Rechtstraat 104
Maastricht
Huisje met lijstgevel, XVIII, voorzien van een segmentboogingang en -vensters in gekoppelde omlijstingen van Naamse steen. Dakkapel.

Huis IN DRIE LELIEN met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen.

Rechtstraat 98
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen. Pui van Naamse steen met geblokte dammen en paneelwerk onder de venst..

Groot huis met schilddak.

Hoogbrugstraat 69
Maastricht
Groot huis met schilddak. Langs de eerste verdieping hoekblokken. Segmentboogvensters en -ingangen in omlijstingen van Naamse steen met diam..

Waterpoortje

Waterpoort
Maastricht
Waterpoortje aan de Maas, herbouwd XVIII en sterk gerestaureerd.

Huis INT LOTTERINGE KRVIS met smalle lijstgevel.

Rechtstraat 96
Maastricht
HUIS met smalle lijstgevel, voorzien van vensters en ingang in gekoppelde omlijstingen van Naamse steen. Onder het benedenvenster een paneel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)