Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel en gevelsteen met paard in Lodewijk XV-omlijsting 17 IN HET WITTE PAARDT 79. in Maastricht

Woonhuis

Hoogbrugstraat 42
6221CS Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1779


Beschrijving van Huis met lijstgevel en gevelsteen met paard in Lodewijk XV-omlijsting 17 IN HET WITTE PAARDT 79.

HUIS met lijstgevel, bestaande uit twee smalle en drie bredere travee├źn met segmentboogvensters in Naamse steen; in de smalle linker traveeen gekoppeld. Boven de ingang in de middentravee een gevelsteen met paard in Lodewijk XV-omlijsting 17 IN HET WITTE PAARDT 79. Links een segmentboogkoetspoort in Naamse steen. Kap en dakkapellen XIX B. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27797
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel en gevelsteen met paard in Lodewijk XV-omlijsting 17 IN HET WITTE PAARDT 79. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 44
Maastricht
HUIS met lijstgevel van Naamse steen, XVIIId, Geblokte hoekdammen; gekoppelde omlijstingen, beneden met segmentbogen; op de verdieping een s..

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 46
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. Pui later.

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 38
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, op de eerste verdieping voorzien van kozijnen van Naamse steen, die de kruisen verloren hebben. Bovenverdiepin..

Gebouwtje met lijstgevel, voorzien van een rechthoekige koetspoort in een omlijsting van Naamse steen met diamantkopsluitsteen.

Hoogbrugstraat 36A
Maastricht
Gebouwtje met lijstgevel, voorzien van een rechthoekige koetspoort in een omlijsting van Naamse steen met diamantkopsluitsteen. Venster in N..

Huis met sierlijke lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl.

Hoogbrugstraat 36
Maastricht
HUIS met sierlijke lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl. Middenrisaliet met gebeeldhouwde pilasters; ingangsomlijsting met gebe..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel en gevelsteen met paard in Lodewijk XV-omlijsting 17 IN HET WITTE PAARDT 79. in Maastricht

Foto's (1)