Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Hoogbrugstraat 13
6221CN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis met brede lijstgevel.

HUIS met brede lijstgevel, XVIII. Horizontale profiellijsten, verticale reliefbanden en vensters in Naamse steen. Rondbogige koetspoort in een rechthoekige omlijsting van Naamse steen met blokwerk. Dakkapel met een gebogen afdekking en vleugelstukken. Inwendig een trap en plafond in Lodewijk XVI-stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27771
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede lijstgevel. in Maastricht

Huis met lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen en met een rondbogige koetspoort.

Hoogbrugstraat 15
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, voorzien van vensters in Naamse steen. Rondbogige koetspoort in een rechthoekige omlijsting van Naamse steen met..

Voormalige uitspanning IN DEN KEERSSE BOEM. Brede lijstgevel met segmentboogvensters in Naamse steen met een rondbogige koetspoort.

Hoogbrugstraat 11
Maastricht
Voormalige uitspanning. Brede lijstgevel met segmentboogvensters in Naamse steen, de rechtstanden benedenwaarts voortgezet in de vorm van ko..

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 9
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Op de eerste verdieping segmentboogvensters in Naamse steen. Op de tweede verdieping onderdorpels van Naamse ste..

Huis, waarvan de voorgevel is bekroond door een top met gebroken fronton en ingezwenkte dekstukken van mergel, die uitlopen in een voluut.

Hoogbrugstraat 19
Maastricht
HUIS, waarvan de voorgevel is bekroond door een top met gebroken fronton en ingezwenkte dekstukken van mergel, die uitlopen in een voluut. O..

Huis, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met gegroefde consoles.

Hoogbrugstraat 26
Maastricht
Huis, waarvan de voorgevel, XVII, eindigt in een hoofdgestel met gegroefde consoles. Vensterkruisen uitgebroken. Pui gewijzigd. Dakkapel.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)