Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige uitspanning IN DEN KEERSSE BOEM. Brede lijstgevel met segmentboogvensters in Naamse steen met een rondbogige koetspoort. in Maastricht

Gebouw

Hoogbrugstraat 11
6221CN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1752


Beschrijving van Voormalige uitspanning IN DEN KEERSSE BOEM. Brede lijstgevel met segmentboogvensters in Naamse steen met een rondbogige koetspoort.

Voormalige uitspanning. Brede lijstgevel met segmentboogvensters in Naamse steen, de rechtstanden benedenwaarts voortgezet in de vorm van korte reliefbanden. Geblokte lisenen en een middenrisaliet met een frontonachtige bekroning, waarin een oculus en een festoen. In dit risaliet een rondbogige koetspoort in een omlijsting van Naamse steen met opgezwenkte lijst. Boven de poortboog een gevelsteen met boom IN DEN KEERSSE / 17 BOEM 52. Inwendig een Lodewijk XV-trappenhuis en Lodewijk XVI-tegelschouwen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27769
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige uitspanning IN DEN KEERSSE BOEM. Brede lijstgevel met segmentboogvensters in Naamse steen met een rondbogige koetspoort. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 9
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Op de eerste verdieping segmentboogvensters in Naamse steen. Op de tweede verdieping onderdorpels van Naamse ste..

Huis met brede lijstgevel.

Hoogbrugstraat 13
Maastricht
HUIS met brede lijstgevel, XVIII. Horizontale profiellijsten, verticale reliefbanden en vensters in Naamse steen. Rondbogige koetspoort in e..

Huis met lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen en met een rondbogige koetspoort.

Hoogbrugstraat 15
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, voorzien van vensters in Naamse steen. Rondbogige koetspoort in een rechthoekige omlijsting van Naamse steen met..

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 5
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. Dakkapel met overstekende afdekking. Pui nieuw.

Huis IN HET GROEN HUIS met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 3
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen; de onderdorpels der eerste verdieping voortgezet langs de gevel in de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)