Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. Gevelsteen met versterkte stad IN HET KASTEEL VAN LIMBURG ( 1764 ). in Maastricht

Woonhuis

Hoogbrugstraat 6
6221CR Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1764


Beschrijving van Huis met lijstgevel. Gevelsteen met versterkte stad IN HET KASTEEL VAN LIMBURG ( 1764 ).

Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen, verticale reliefbanden en horizontale profiellijsten. Onder de benedenvensters paneelwerk. Gevelsteen met versterkte stad IN HET KASTEEL VAN LIMBURG ( 1764 ). Mansardedak. Inwendig schoorsteenmantels in Lodewijk XVI-stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27765
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. Gevelsteen met versterkte stad IN HET KASTEEL VAN LIMBURG ( 1764 ). in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 8
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XIX. Segmentboogvensters in Naamse steen. (Op de tweede verdieping omlijstingen van pleister?). Mezzanino met rechthoek..

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 10
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. Segmentboogingang, geflankeerd door aangekoppelde segmentboogvensters. Onde..

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 2
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVII. Geprofileerde daklijst. Vensterkruisen, resp. middenstijlen uitgebroken. Dakkapel met fronton en aan de zijstraat..

Huis met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 12
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. Segmentboogingang en aangekoppelde segmentboogvensters in Naamse steen.

Huisje met lijstgevel.

Hoogbrugstraat 14
Maastricht
Huisje met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen en twee ovale zoldervensters eveneens in Naamse steen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)