Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nieuwenhofkapel en vm. begijnhof, thans University College Maastricht. in Maastricht

Woonhuis

Zwingelput 2
6211KH Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1489 (koor kerk), 1662 (klooster)


Beschrijving van Nieuwenhofkapel en vm. begijnhof, thans University College Maastricht.

BEGIJNHOF, thans gesticht De Nieuwenhof. In oorsprong kloostertje met kapel, waaraan in 1489 begonnen werd. Kapel met laatgotisch koor en schip uit 1662. Preekstoel, XVII; twee priesterzerken, 1286 en 1294; epitaafje XVI. Om een binnenplaats gegroepeerde kloostergebouwen, XVII; gewijzigd XVIII en later. Inwendig een eenvoudige tegelschouw. Grenenhouten klokkenstoel uit de 19de eeuw, met klok van onbekende gieter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27757
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
University College Maastricht
Overzicht gevels binnenplaats - Maastricht - 20364778 - RCE(copy).jpg
Afkorting UCM
Locatie Maastricht, Nederland
Opgericht 2002
Type Publiek, Liberal arts college
Rector Prof. Mathieu Segers, PhD
Studenten 600
Lid van Universiteit Maastricht
Website
Portaal:  Onderwijs

University College Maastricht, ook bekend als UCM, is een liberal arts college in Maastricht. Het University College Maastricht is een driejarige Engelstalige bacheloropleiding die onderdeel is van de Universiteit Maastricht. Het college werd in 2002 opgericht en telt op dit moment ±600 studenten, afkomstig uit een vijftigtal landen. Ongeveer de helft van de studenten is uit het buitenland afkomstig. Het UCM is gevestigd in het voormalige Nieuwenhofklooster aan de Zwingelput in de Maastrichtse studentenwijk Jekerkwartier.

Binnen de opleiding zijn er drie hoofdrichtingen: Humanities, Social Sciences en Sciences. Vrij vertaald: Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Levenswetenschappen/Natuurwetenschappen. UCM onderscheidt zich binnen de Nederlandse colleges voornamelijk door het werken met het 'Probleemgestuurd Onderwijs'-systeem, het feit dat studenten niet verplicht worden om op een campus te wonen en een meer gespreide studielast.[bron?]

Na het behalen van het diploma (Bachelor of Science of Bachelor of Arts, afhankelijk van de gekozen richting) kunnen de studenten kiezen uit een scala van masteropleidingen, afhankelijk van de invulling die zij zelf hebben gegeven aan hun programma op UCM.

In 2016 kwam het UCM als beste university college in Nederland uit de bus, zowel volgens de Keuzegids als Elsevier.[1][2]

Externe link


Monumenten in de buurt van Nieuwenhofkapel en vm. begijnhof, thans University College Maastricht. in Maastricht

Hofje Sint Maartenshuizen (ook wel genoemd Sint-Martinushofje)

Grote Looiersstraat 27
Maastricht
SINT MAARTENSHOFJE. Ingang met een geblokte omlijsting en een reliëf van Sint Maarten en MartInI PUra LIberaLItate ConDItUr (1771). Achter ..

Huis met brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 23
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIIIc, met segmentboogvensters in Naamse steen en een segmentboogingang in een gebeeldhouwde Lodewijk XV-omlijst..

Huis met mansardedak en brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 30
Maastricht
Huis met mansardedak en brede lijstgevel, XVIIIc, voorzien van hoekblokken en een segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. De ingangs..

Huis met lijstgevel

Grote Looiersstraat 21
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII A, met kozijnen in Naamse steen, waaruit kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn, en horizontale banden.Dakka..

Huis met lijstgevel en koetspoort.

Grote Looiersstraat 28
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX A, met vensters in Naamse steen. Dakkapellen met frontons. Onder een dak met buurnummer 26. Koetspoort in een gepan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)