Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06. in Maastricht

Woonhuis

Witmakersstraat 23
6211JA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1706


Beschrijving van Huis met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06.

HUIS met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06. Ingang en aangekoppeld venster - oorspronkelijk twee vensters - met gebeeldhouwde lateien: kruis onder een accoladeboog, resp. kruis met stralen onder een samengestelde accoladeboog. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27733
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Witmakersstraat 21
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn, op verticale reliefbanden. ..

Huis met hoge en brede lijstgevel.

Witmakersstraat 25
Maastricht
HUIS met hoge en brede lijstgevel, XVIII. Vensters en ingang in Naamse steen op verticale reliefbanden. Horizontale reliefbanden boven de ve..

Huis met lijstgevel.

Witmakersstraat 27
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters en ingang in Naamse steen. Horizontale reliefbanden.

Huis met lijstgevel, voorzien van vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen en onderbroken verticale reliefbanden.

Witmakersstraat 11
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII, voorzien van vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen en onderbroken verticale reliefbanden. lateibo..

Huis met lijstgevel, van mergel met vensters in uitspringende segmentboogomlijstingen onder een bij de sluitstenen omgekorniste profiellijst.

Witmakersstraat 9
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, van mergel met vensters in uitspringende segmentboogomlijstingen onder een bij de sluitstenen omgekorniste profi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06. in Maastricht

Foto's (1)