Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Witmakersstraat 21
6211JA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel.

HUIS met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn, op verticale reliefbanden. Horizontale profiellijsten. Pui van Naamse steen met verbreed venster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27732
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. in Maastricht

Huis met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06.

Witmakersstraat 23
Maastricht
HUIS met smalle lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten, gevelsteen 17 06. Ingang en a..

Huis met hoge en brede lijstgevel.

Witmakersstraat 25
Maastricht
HUIS met hoge en brede lijstgevel, XVIII. Vensters en ingang in Naamse steen op verticale reliefbanden. Horizontale reliefbanden boven de ve..

Huis met lijstgevel, voorzien van vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen en onderbroken verticale reliefbanden.

Witmakersstraat 11
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII, voorzien van vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen en onderbroken verticale reliefbanden. lateibo..

Huis met lijstgevel.

Witmakersstraat 27
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters en ingang in Naamse steen. Horizontale reliefbanden.

Huis met lijstgevel, van mergel met vensters in uitspringende segmentboogomlijstingen onder een bij de sluitstenen omgekorniste profiellijst.

Witmakersstraat 9
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, van mergel met vensters in uitspringende segmentboogomlijstingen onder een bij de sluitstenen omgekorniste profi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel. in Maastricht

Foto's (1)