Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap met een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl. in Maastricht

Woonhuis

Vrijthof 44
6211LE Maastricht
Limburg


Beschrijving van Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap met een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl.

Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap. Aan de voorkant een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl. Onder de segmentboogvensters festoenen. Pui modern. Drie dakkapellen met fronton en vleugelstukken in het onderste kapgedeelte; een in het bovengedeelte. Gevel aan de Statenstraat vernieuwd. Aan die kant zijn aan een ingang enige rijk gebeeldhouwde fragmenten van een Lodewijk XV-ingangsomlijsting van Naamse steen opnieuw toegepast. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27714
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap met een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl. in Maastricht

Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles.

Statenstraat 11A
Maastricht
Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles. In deze noordgevel ankers met 16..

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 46
Maastricht
Monumentaal HUIS, in 1809 naar ontwerp van de schilder Hermans gebouwd op het terrein van het in 1796 opgeheven Wittevrouwenklooster. Tegenw..

Overblijfsel van het voormalige Wittevrouwenklooster

Statenstraat 9
Maastricht
Overblijfsel van het voormalige Wittevrouwenklooster, dat in 1796 werd opgeheven. Langwerpig gebouw met in de brede op meerdere plaatsen ve..

Hoofdpostkantoor

Statenstraat 4
Maastricht
Inleiding Expressionistisch, in 1914 naar een ontwerp van Rijksbouwmeester Ir. D.E.C. Knuttel gebouwd POSTKANTOOR met DIRECTEURSWONING. Het..

Groot hoekhuis, afgedekt door een hoog wolfdak met een lijstgevel.

Vrijthof 36
Maastricht
Groot HOEKHUIS, XVIIIc, afgedekt door een hoog wolfdak. Aan het Vrijthof een lijstgevel met hoekblokken en een ingang en vensters in segment..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap met een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl. in Maastricht

Foto's (4)