Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, afgedekt door een mansardedak en met een brede lijstgevel met Lodewijk XV-versiering. in Maastricht

Woonhuis

Vrijthof 21
6211LD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Huis, afgedekt door een mansardedak en met een brede lijstgevel met Lodewijk XV-versiering.

Huis, afgedekt door een mansardedak, XVIIIc. De brede lijstgevel, gepleisterd in XIXc, heeft een middenpartij, die bekroond wordt door een fronton op Lodewijk XV-consoles. In het fronton een ovale opening in Lodewijk XV-versiering. Segmentboogingang en -vensters. Inwendig een Lodewijk XV-trap. Ingevolge K.B.nummer 40 van 21 april 1972 betreft de bescherming uitsluitend het voorhuis zonder de in de 20e eeuw aangebouwde uitbreiding aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27701
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, afgedekt door een mansardedak en met een brede lijstgevel met Lodewijk XV-versiering. in Maastricht

Rondbogige koetspoort in Naamse steen geflankeerd door halfzuilen met vaasvormige bekroningen.

Vrijthof 22
Maastricht
Rondbogige koetspoort in Naamse steen geflankeerd door halfzuilen met vaasvormige bekroningen. Achtergelegen huis, XVII A, met een hoofdgest..

Woonhuis in een historiserende eclectische bouwstijl.

Vrijthof 20
Maastricht
Inleiding WOONHUIS in een historiserende eclectische bouwstijl, 1920-1921, gebouwd in opdracht van L. Grossier. Het pand is gesitueerd i..

Sint-Janskerk

Vrijthof 24
Maastricht
Sint Janskerk, voormalige parochiekerk, thans Hervormde Kerk. De kerk bestaat uit een toren, waarvan de 14e eeuwse onderbouw na 1373 verhoog..

Huis met een voorvleugel met een brede lijstgevel.

Vrijthof 23
Maastricht
Huis, oorspronkelijk vermoedelijk XVII doch gewijzigd XVIIIc. De voorvleugel, afgedekt door een gebroken kap, heeft een brede lijstgevel met..

Voormalig kantongerecht.

Vrijthof 19
Maastricht
Inleiding HERENHUIS in eclectische stijl, 1905, gebouwd naar een ontwerp van architect S. Rémont uit Luik (België) in opdracht van A. Pij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)