Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Tongersestraat 10
6211LN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Huis met lijstgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. Vensters met naar de middenstijl afgeronde profilering. Vensterkruisen uitgebroken. Segmentboogingang met geprofileerde omlijsting van Naamse steen, XVIII A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27634
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met witgeverfde voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Tongersestraat 8
Maastricht
Huis met witgeverfde voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgest..

Pand met lijstgevel.

Tongersestraat 10A
Maastricht
Pand met lijstgevel, XVII, in recente tijd opnieuw hoger opgetrokken met toepassing van het oude hoofdgestel.

Huis met lijstgevel.

Tongersestraat 12
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvenster in Naamse steen. Horizontale en verticale reliefbanden. Pui modern. Links op zij een trapgeve..

Huis met eenvoudige lijstgevel.

Tongersestraat 19
Maastricht
Huis met eenvoudige lijstgevel. Pui gewijzigd.

Huis met eenvoudige lijstgevel, voorzien van hardstenen omramingen.

Tongersestraat 21
Maastricht
Huis met eenvoudige lijstgevel, XVIII-XIX, voorzien van hardstenen omramingen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (2)