Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met witgeverfde voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Tongersestraat 8
6211LN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis met witgeverfde voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Huis met witgeverfde voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. Vensterkruisen, resp. middenstijlen uitgebroken in 1772. Geprofileerde ingangsomlijsting van Naamse steen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27632
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met witgeverfde voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met lijstgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles ..

Tongersestraat 10
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdges..

Het huis van de Commandant, met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdges ..

Tongersestraat 6
Maastricht
Het huis van de Commandant, met brede voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend..

Huis met lijstgevel van Naamse steen.

Tongersestraat 17
Maastricht
Huis met lijstgevel van Naamse steen, XVIII A, voorzien van horizontale profiellijsten, geblokte dammen en onder de vensters paneelvullingen..

Huis met eenvoudige lijstgevel.

Tongersestraat 19
Maastricht
Huis met eenvoudige lijstgevel. Pui gewijzigd.

Huis met lijstgevel.

Tongersestraat 15
Maastricht
Huis met lijstgevel. Eenvoudige segmentboogvensters. Pui en dakkapel niet oud.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met witgeverfde voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (2)