Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het huis van de Commandant, met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Militair Object

Tongersestraat 6
6211LN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Het huis van de Commandant, met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Het huis van de Commandant, met brede voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. Vensterkruisen, resp. middenstijlen uitgebroken in 1772. Ingangsomlijsting van Naamse steen. Rechts een koetspoort. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27630
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het huis van de Commandant, met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met lijstgevel, voorzien van hoekblokken en een segmentboogingang in Naamse steen.

Tongersestraat 4
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, voorzien van hoekblokken en een segmentboogingang in Naamse steen. Dakkapel met gebogen bekroning.

Huis met witgeverfde voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Tongersestraat 8
Maastricht
Huis met witgeverfde voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse Renaissance, voorzien van profiellijsten en eindigend in een hoofdgest..

Huis met lijstgevel.

Tongersestraat 15
Maastricht
Huis met lijstgevel. Eenvoudige segmentboogvensters. Pui en dakkapel niet oud.

Huis, met eenvoudige lijstgevel.

Tongersestraat 9
Maastricht
Huis, XIX B, met eenvoudige lijstgevel. Ingang in Naamse steen. Horizontale reliefbanden.

Huis met lijstgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdgestel met consoles ..

Tongersestraat 10
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, voorzien van horizontale profiellijsten en eindigend in een hoofdges..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)