Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis, grotendeels herbouwd met toepassing van oude onderdelen. Op de latei IN DE GALLEYE, daarboven een gevelsteen met galei, geflankeerd door twee verticale banden met ANNO 1739. in Maastricht

Woonhuis

Tongersestraat 3
6211LL Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1739


Beschrijving van Hoekhuis, grotendeels herbouwd met toepassing van oude onderdelen. Op de latei IN DE GALLEYE, daarboven een gevelsteen met galei, geflankeerd door twee verticale banden met ANNO 1739.

Hoekhuis, grotendeels herbouwd met toepassing van oude onderdelen. Kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen verdwenen zijn. Ingang geflankeerd door aangekoppelde gewijzigde vensters in Naamse steen. Op de latei IN DE GALLEYE, daarboven een gevelsteen met galei, geflankeerd door twee verticale banden met ANNO 1739. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27627
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis, grotendeels herbouwd met toepassing van oude onderdelen. Op de latei IN DE GALLEYE, daarboven een gevelsteen met galei, geflankeerd door twee verticale banden met ANNO 1739. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Tongersestraat 5
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII. Vensterkruisen verdwenen. Latere pui gewijzigd. Dakkapel.

Huis met lijstgevel

Tongersestraat 7
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van een steen met 1644. Geprofileerde gootlijst, eindigend in krullen. Vensterkruisen verdwenen. Latere pui ge..

Huis, met eenvoudige lijstgevel.

Tongersestraat 9
Maastricht
Huis, XIX B, met eenvoudige lijstgevel. Ingang in Naamse steen. Horizontale reliefbanden.

Huizen met topgevels aan de straat, doch grotendeels herbouwd.

Ezelmarkt 4
Maastricht
Huizen met topgevels aan de straat, XVII of XVIII, doch grotendeels herbouwd. Vensters in Naamse steen, ten dele met lateibogen.

Hoekhuis, waarvan de eenvoudige lijstgevels voorzien zijn van vensters in Naamse steen.

Tongersestraat 1
Maastricht
Hoekhuis, XIX, waarvan de eenvoudige lijstgevels voorzien zijn van vensters in Naamse steen. Geprofileerde ingangsomlijsting van Naamse stee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekhuis, grotendeels herbouwd met toepassing van oude onderdelen. Op de latei IN DE GALLEYE, daarboven een gevelsteen met galei, geflankeerd door twee verticale banden met ANNO 1739. in Maastricht

Foto's (2)