Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen: een olifant met draagstoel op de rug en 16 52. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 57
6211GC Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1652


Beschrijving van Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen: een olifant met draagstoel op de rug en 16 52.

HUIS, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen: een olifant met draagstoel op de rug en 16 52. Segmentboogvensters in Naamse steen, XVIII. Ingang met aangekoppeld tussendorpelvenster in Naamse steen; de ingang met afgeronde bovenhoeken. Inwendig geprofileerde sleutelstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27615
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen: een olifant met draagstoel op de rug en 16 52. in Maastricht

Huis met lijstgevel. De zijgevels bevatten resten van een 13e-eeuwse woontoren, overblijfsels van de voormalige Refugie van Sint Gerlach.

Stokstraat 55
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kruiskozijnen en tweelichtvensters van Naamse steen. Vensterkruisen verdwenen. Ingang in Naamse steen. Horizon..

Huis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met topgevel aan de straat.

Stokstraat 59
Maastricht
Huis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, XVII, met topgevel aan de straat. Kruisvensters van Naamse steen. Langs de zijgevel een ho..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 53
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van een ingang en vensters in Naamse steen, de rechtstanden in de vorm van pilasters. In de pui paneelvullinge..

Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance.

Het Bat 18
Maastricht
Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, XVII. Vensterkruisen, respectievelijk middenstijlen verdwenen. Hoofdgestel niet ..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 51
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters onder paneelvullingen met ingebogen hoeken.

Kaart & Routeplanner