Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 53
6211GC Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1709


Beschrijving van Huis met lijstgevel.

Huis met lijstgevel, voorzien van een ingang en vensters in Naamse steen, de rechtstanden in de vorm van pilasters. In de pui paneelvullingen met ingebogen hoeken. Bovenlicht met 19e eeuwse vulling boven een geprofileerde ingangsomlijsting. Gevelsteen AN 17 09. Inwendig Lodewijk XV-plafonds. Twee neoclassicistische schoorsteenmantels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27613
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. in Maastricht

Huis met lijstgevel. De zijgevels bevatten resten van een 13e-eeuwse woontoren, overblijfsels van de voormalige Refugie van Sint Gerlach.

Stokstraat 55
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kruiskozijnen en tweelichtvensters van Naamse steen. Vensterkruisen verdwenen. Ingang in Naamse steen. Horizon..

Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen: een olifant met draagstoel op de rug en 16 52.

Stokstraat 57
Maastricht
HUIS, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen: een olifant met draagstoel op de rug en 16 52. Segmentboogvenste..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 49
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters in Naamse steen, boven verticale reliefbanden. Over de bovendorpels een horizontale reliefband.

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 51
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters onder paneelvullingen met ingebogen hoeken.

Huis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met topgevel aan de straat.

Stokstraat 59
Maastricht
Huis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, XVII, met topgevel aan de straat. Kruisvensters van Naamse steen. Langs de zijgevel een ho..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel. in Maastricht

Foto's (3)