Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 51
6211GC Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel.

Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters onder paneelvullingen met ingebogen hoeken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27612
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 49
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters in Naamse steen, boven verticale reliefbanden. Over de bovendorpels een horizontale reliefband.

Huis met lijstgevel, met banden en hoekblokken van mergel. Gevelsteen: IN HET WIT CRUIS.

Stokstraat 47
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII, met banden en hoekblokken van mergel. Pui, XVIII, met segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. Gevelsteen:..

In de kelder van modern schoolgebouw, dat zelf niet op de lijst is geplaatst, Romeins muurwerk met rondboogvenstertje. In voorgevel gevelsteen: vos me ..

Stokstraat 46
Maastricht
In de kelder van modern schoolgebouw, dat zelf niet op de lijst is geplaatst, Romeins muurwerk met rondboogvenstertje. In voorgevel gevelste..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 53
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van een ingang en vensters in Naamse steen, de rechtstanden in de vorm van pilasters. In de pui paneelvullinge..

Huis met lijstgevel. De zijgevels bevatten resten van een 13e-eeuwse woontoren, overblijfsels van de voormalige Refugie van Sint Gerlach.

Stokstraat 55
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kruiskozijnen en tweelichtvensters van Naamse steen. Vensterkruisen verdwenen. Ingang in Naamse steen. Horizon..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel. in Maastricht

Foto's (1)