Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 32
6211GD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance.

Huis, XVII, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. In- en uitgezwenkte toppen boven trigliefenfriesen, afgehakt; omblokte vensters, waaruit de kruisen verdwenen zijn. Aan de voorzijde een pui van Naamse steen. Contour van de achtergevel gewijzigd. Inwendig een schoorsteenboezem in Lodewijk XV-stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27582
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 30
Maastricht
Huis met lijstgevel. Pui van Naamse steen. Bovenvensters met segmentbogen. Aan de achterzijde een achthoekig uitgebouwd traptorentje van vak..

Huis IN DEN STEENEN BERGH met lijstgevel van Naamse steen.

Stokstraat 28
Maastricht
HUIS met lijstgevel van Naamse steen, voorzien van rechthoekige vensters, die de kruisen verloren hebben, en tweelichtvensters op de bovenve..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 33
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen, oorspronkelijk kruisvensters; ook in de achtergevel. Inwendig een balustert..

Huis, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met consoles.

Stokstraat 31
Maastricht
Huis, waarvan de voorgevel, XVIII A, eindigt in een hoofdgestel met consoles. Kruis- en tweelichtvensters in Naamse steen. Horizontale en ve..

Huis met lijstgevel en een rondbogige koetspoort in Naamse steen.

Stokstraat 35
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIIIc, voorzien van segmentboogvensters en een rondbogige koetspoort in Naamse steen. Paneelwerk onder de benedenvenst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. in Maastricht

Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven