Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis IN DEN STEENEN BERGH met lijstgevel van Naamse steen. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 28
6211GD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1669 /18e eeuw


Beschrijving van Huis IN DEN STEENEN BERGH met lijstgevel van Naamse steen.

HUIS met lijstgevel van Naamse steen, voorzien van rechthoekige vensters, die de kruisen verloren hebben, en tweelichtvensters op de bovenverdieping. Onder de vensters gebeeldhouwde friezen; op de eerste verdieping resten van festoenen en in het midden een door engeltjes gehouden cartouche met IN/ DEN STEENEN/ BERGH; verder o.a. de H.H. Lucas en Nicolaas. Op de bovenverdieping rankwerk, triton, zeemeermin en 1669. Achtergevel van vakwerk. Achtergevel van het zuidelijke gedeelte met omblokte vensters, die de kruisen verloren hebben, ovale vensters en een kroonlijst op consoles. Inwendig een schoorsteenboezem in Lodewijk XV-stijl. Achterbouw, XVII, waarvan de zijgevel eindigt in een hoofdgestel met consoles; beneden segmentboogomlijstingen van Naamse steen, XVIII; daarboven achtereenvolgens een gebeeldhouwde kop tussen twee sierstukken en een vierlichtkozijn van Naamse steen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27580
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis IN DEN STEENEN BERGH met lijstgevel van Naamse steen. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 30
Maastricht
Huis met lijstgevel. Pui van Naamse steen. Bovenvensters met segmentbogen. Aan de achterzijde een achthoekig uitgebouwd traptorentje van vak..

Huis met wolfdak en lijstgevel en rondbogige koetspoort.

Stokstraat 24
Maastricht
Huis met wolfdak, XVIII. Lijstgevel met vensters in Naamse steen, horizontale reliefbanden en profiellijsten. Rondbogige koetspoort in een g..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 29
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Kruisvensters in Naamse steen. Horizontale en verticale reliefbanden. Ingang en bovenlicht in Naamse steen. Acht..

Huis, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance.

Stokstraat 32
Maastricht
Huis, XVII, waarvan het zadeldak aan voor- en achterzijde is afgesloten door topgevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. In- en u..

Huis, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met consoles.

Stokstraat 31
Maastricht
Huis, waarvan de voorgevel, XVIII A, eindigt in een hoofdgestel met consoles. Kruis- en tweelichtvensters in Naamse steen. Horizontale en ve..

Kaart & Routeplanner