Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis In den Moriaan met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 12
6211GD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis In den Moriaan met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken.

Huis met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken, XVII. De voorgevel van vakwerk is een restauratieproduct. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27575
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
In den Moriaan.

In den Moriaan is een huis aan de Stokstraat 12 in de binnenstad van Maastricht.

Het is een vakwerkhuis, daterend uit omstreeks 1540. Daarmee is het een van de oudste huizen van die stad. Het steegje aan de zijkant van het huis heet de Morenstraat, hoogstwaarschijnlijk genoemd naar het pand. In het huis is een café met dezelfde naam gevestigd. Het is het kleinste (officiële) café van Nederland.


Monumenten in de buurt van Huis In den Moriaan met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken. in Maastricht

Huis met smalle gevel.

Stokstraat 10A
Maastricht
Huis met smalle gevel, XVII, in dezelfde trant als het vorige doch zonder een hoofdgestel met consoles. Ingang met bovenlicht en aangekoppel..

Huis met lijstgevel van Naamse steen en met medaillon NOUS DESIRONS / LA PAIX / 1790.

Stokstraat 11
Maastricht
Huis met lijstgevel van Naamse steen. Geblokte onderpui en een verdieping, geleed door pilasters met bekroningen in de vorm van vierkanten m..

Hoekhuis met brede lijstgevel met een gevelsteen met koetspoort 17 IN:DE:RODE:POORT:39.

Stokstraat 14
Maastricht
Hoekhuis met brede lijstgevel, voorzien van vensters in Naamse steen, onderling verbonden door horizontale en verticale reliefbanden. Geprof..

Huis met voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Stokstraat 8
Maastricht
Huis met voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Omblokte vensters, die de ..

Pand met pui van Naamse steen.

Stokstraat 13
Maastricht
Pand met pui van Naamse steen. Gevel geheel nieuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis In den Moriaan met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken. in Maastricht

Foto's (2)