Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Stokstraat 8
6211GD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis met voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Huis met voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Omblokte vensters, die de kruisen verloren hebben. Pui van Naamse steen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27573
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 6
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van omblokte vensters, waaruit de kruisen verdwenen zijn. Nieuwe pui in oude trant. Gevelsteen 17 06. Inwendig..

Huis met smalle gevel.

Stokstraat 10A
Maastricht
Huis met smalle gevel, XVII, in dezelfde trant als het vorige doch zonder een hoofdgestel met consoles. Ingang met bovenlicht en aangekoppel..

Huis In den Moriaan met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken.

Stokstraat 12
Maastricht
Huis met aan de Morenstraat een overgekraagde vakwerkgevel op een onderbouw met hoekblokken, XVII. De voorgevel van vakwerk is een restaurat..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 4
Maastricht
Huis met lijstgevel, nieuw gebouw met oude ingredienten, als omblokte vensters en een drielichtkozijn van Naamse steen; alle van andere huiz..

Huis met lijstgevel.

Stokstraat 7
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogingang en -vensters in Naamse steen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (1)