Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles. in Maastricht

Woonhuis

Statenstraat 11 A
6211TB Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1619


Beschrijving van Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles.

Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles. In deze noordgevel ankers met 1619. Vensterkruisen uitgebroken. De westgevel gepleisterd in midden XIX. Voor de westelijke helft van de noordgevel een aanbouw uit midden XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27560
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles. in Maastricht

Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap met een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl.

Vrijthof 44
Maastricht
Hoekhuis, afgedekt door een gebroken kap. Aan de voorkant een lijstgevel van Naamse steen in Lodewijk XVI-stijl. Onder de segmentboogvenster..

Overblijfsel van het voormalige Wittevrouwenklooster

Statenstraat 9
Maastricht
Overblijfsel van het voormalige Wittevrouwenklooster, dat in 1796 werd opgeheven. Langwerpig gebouw met in de brede op meerdere plaatsen ve..

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 46
Maastricht
Monumentaal HUIS, in 1809 naar ontwerp van de schilder Hermans gebouwd op het terrein van het in 1796 opgeheven Wittevrouwenklooster. Tegenw..

Hoofdpostkantoor

Statenstraat 4
Maastricht
Inleiding Expressionistisch, in 1914 naar een ontwerp van Rijksbouwmeester Ir. D.E.C. Knuttel gebouwd POSTKANTOOR met DIRECTEURSWONING. Het..

Groot hoekhuis, afgedekt door een hoog wolfdak met een lijstgevel.

Vrijthof 36
Maastricht
Groot HOEKHUIS, XVIIIc, afgedekt door een hoog wolfdak. Aan het Vrijthof een lijstgevel met hoekblokken en een ingang en vensters in segment..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot gebouw in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met aan de noordkant een hoofdgestel op consoles. in Maastricht