Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Wacht over het Gouvernement. Gebouw met gevels van Naamse steen uit 1770 in Lodewijk XVI-stijl. in Maastricht

Gebouw

Sint Servaasklooster 41
6211TE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1770


Beschrijving van Voormalige Wacht over het Gouvernement. Gebouw met gevels van Naamse steen uit 1770 in Lodewijk XVI-stijl.

Voormalige Wacht over het Gouvernement. GEBOUW met gevels van Naamse steen uit 1770 in Lodewijk XVI-stijl. Middenpartij, geflankeerd door brede pilasters met tropheeen d'armes en bekroond door een driehoekig fronton met stadsschild. Buitenste partijen met gebogen fronton. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27534
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Wacht over het Gouvernement. Gebouw met gevels van Naamse steen uit 1770 in Lodewijk XVI-stijl. in Maastricht

Huis met brede lijstgevel.

Sint Servaasklooster 39
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIII B. Vensters in omlijstingen van Naamse steen met om de andere uitspringende blokken. Horizontale reliefband..

Huis met lijstgevel.

Sint Servaasklooster 36
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIIIc, voorzien van vensters en een ingang in segmentboogomlijstingen van Naamse steen. De ingangsomlijsting met Lodew..

Huis met lijstgevel.

Sint Servaasklooster 38
Maastricht
HUIS met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen. Lodewijk XV-deur. Twee dakkapellen.

Huis met lijstgevel.

Sint Servaasklooster 37
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX A. Vensters in Naamse en horizontale reliefbanden.

Hoofdgebouw van mergel met twee zijvleugels.

Sint Servaasklooster 32
Maastricht
Hoofdgebouw van mergel, XVII A, gewijzigd XVIII B, met segmentboogvensters en -ingang in Naamse steen; de ingang met een gebeeldhouwde sluit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige Wacht over het Gouvernement. Gebouw met gevels van Naamse steen uit 1770 in Lodewijk XVI-stijl. in Maastricht

Foto's (6)