Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Gebouw

Sint Servaasklooster 28
6211TE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel, XVIII, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen. Linkergedeelte later. Inwendig trap, plafonds en schoorsteenmantels in Lodewijk XV-stijl. Aan de straat een gietijzeren hek. Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27527
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-e ..

Sint Servaasklooster 24
Maastricht
HUIS van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort, in een omlijsting met gebeeldh..

Huis met lijstgevel.

Sint Servaasklooster 35
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XIX B. Vensters in Naamse steen en horizontale reliefbanden.

Hoekhuis van vier vleugels om een binnenplaats.

Sint Servaasklooster 33
Maastricht
HOEKHUIS van vier vleugels om een binnenplaats. Zuidvleugel uit mergel met vensters in segmentboogomlijstingen, onder een wolfdak, XVIIIc. M..

Huis met lijstgevel.

Sint Servaasklooster 37
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX A. Vensters in Naamse en horizontale reliefbanden.

Hoofdgebouw van mergel met twee zijvleugels.

Sint Servaasklooster 32
Maastricht
Hoofdgebouw van mergel, XVII A, gewijzigd XVIII B, met segmentboogvensters en -ingang in Naamse steen; de ingang met een gebeeldhouwde sluit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Foto's (2)