Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Sint Servaasklooster 24
6211TE Maastricht

Bouwjaar: 1774

Beschrijving van Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

HUIS van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort, in een omlijsting met gebeeldhouwde sluitsteen, een bekronend fronton en hoekvazen, XVIIIc. De door mansardedaken gedekte huizen hebben segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen. De zuidvleugel heeft een gebeeldhouwde ingangsomlijsting in Lodewijk XV-stijl, de achtervleugel ankers met 1774. Inwendig schoorsteenmantels in Lodewijk XV, XVI- en neoclassicistische stijl. Lodewijk XV-trap en plafonds. Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)