Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Woonhuis

Sint Servaasklooster 24
6211TE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1774


Beschrijving van Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

HUIS van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort, in een omlijsting met gebeeldhouwde sluitsteen, een bekronend fronton en hoekvazen, XVIIIc. De door mansardedaken gedekte huizen hebben segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen. De zuidvleugel heeft een gebeeldhouwde ingangsomlijsting in Lodewijk XV-stijl, de achtervleugel ankers met 1774. Inwendig schoorsteenmantels in Lodewijk XV, XVI- en neoclassicistische stijl. Lodewijk XV-trap en plafonds. Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27526
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Sint Servaasklooster 28
Maastricht
Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel, XVIII, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen. Linkergedeelte later. Inw..

Hoekhuis van vier vleugels om een binnenplaats.

Sint Servaasklooster 33
Maastricht
HOEKHUIS van vier vleugels om een binnenplaats. Zuidvleugel uit mergel met vensters in segmentboogomlijstingen, onder een wolfdak, XVIIIc. M..

Huis met brede lijstgevel met poort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Sint Servaasklooster 22
Maastricht
HUIS met brede lijstgevel, XVIIIc, voorzien van vensters in segmentboogomlijsting van Naamse steen. Ingang met rondboogomlijsting van Naamse..

Huis met lijstgevel.

Sint Servaasklooster 35
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XIX B. Vensters in Naamse steen en horizontale reliefbanden.

Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Sint Servaasklooster 30
Maastricht
Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)