Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig gebouw van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574. in Maastricht

Gebouw

Kommel 25
6211NX Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1574


Beschrijving van Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig gebouw van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574.

Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig GEBOUW van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574. Het torentje aan de oostzijde is afgedekt door een zadeldak, afgesloten door een topgeveltje met voluten. Het westelijk torentje, dat evenals de westgevel een verhoging met speklagen bezit, heeft een kroonlijst op consoles en een tentdak. De torentjes bezitten nog hun oorspronkelijke vensters. Een deel der overige vensters van het gebouw hebben hardstenen kruiskozijnen gehad. De van oost naar west lopende tuinmuur bevat een steen met 1645 en het wapen van badis Barbara van Hinnesdael. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27525
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig gebouw van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574. in Maastricht

Hoekhuis, met hardstenen kozijnen.

Kommel 26
Maastricht
Hoekhuis, XVIII A, met hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen zijn verdwenen. Aan de oostkant een topgeveltje.

Pand, onder een dak met de nrs Kommel 26, 28.

Kommel 30
Maastricht
Pand, onder een dak met de nrs Kommel 26, 28. Deur en vensters van hardsteen. Middenstijlen verdwenen. Witgeverfd.

Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Sint Servaasklooster 14
Maastricht
Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur.

Sterk gerestaureerd gebouw, waarvan het zadeldak aan de oostzijde wordt afgesloten door een trapgevel.

Kruisherengang 23
Maastricht
Sterk gerestaureerd gebouw, XVII A, waarvan het zadeldak aan de oostzijde wordt afgesloten door een trapgevel. Het heeft horizontale banden ..

Voormalig Kruisherenklooster, thans hotel.

Kruisherengang 21
Maastricht
Voormalig KLOOSTER, thans Rijkslandbouwproefstation. Klooster, bestaande uit drie vleugels, XV-XVI A, die met de kerk de pandhof omsluiten. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)