Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onder de Jeker gebouwd huis, door een latere aanbouw met open plaats verbonden met Achter de Oude Minderbroeders. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. in Maastricht

Woonhuis

Ridderstraat 2
6211HN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1650


Beschrijving van Onder de Jeker gebouwd huis, door een latere aanbouw met open plaats verbonden met Achter de Oude Minderbroeders. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in de trant der zgn. Maaslandse renaissance.

Onder de Jeker gebouwd HUIS, door een latere aanbouw met open plaats verbonden met Achter de Oude Minderbroeders. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. Kruisvensters met geblokte penanten. Rondbogige zoldervensters. Boven de pui een profiellijst onder drie vlakgehakte cartouches en een herplaatste gevelsteen met een ridder. Rondbogige ingang met jaartal 1650 en bovenlicht. Onder de zoldervensters een afgehakt hoofdgestel. Links een lage zijvleugel in dezelfde trant, waarvan het haaks op de hoofdvleugel gerichte zadeldak wordt afgesloten door een kleine in- en uitgezwenkte topgevel. De achtergevel van de hoofdvleugel vertoont hetzelfde type als de voorgevel doch met houten kruiskozijnen onder ontlastingsboogjes. Gaaf trigliefenfries. De verbindingsvleugel naar de latere achterbouw, aan de zijde van het hoofdgebouw voorzien van een gegolfde topgevel met kleine aanzetvoluten, vertoont dezelfde bouwtrant: hoekblokken, en hoofdgestel met consoles en een trigliefenfries. Inwendig een schouw met bladkapitelen en -basementen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27520
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onder de Jeker gebouwd huis, door een latere aanbouw met open plaats verbonden met Achter de Oude Minderbroeders. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. in Maastricht

Bisschopsmolen

Stenenbrug 1
Maastricht
BISSCHOPSMOLEN, XVII, met aan de voorzijde een brede lijstgevel, waarvan de kroonlijst bij de door mergelpilasters geaccentueerde middenpart..

Hoekhuis met lijstgevels.

Stenenbrug 2
Maastricht
Hoekhuis, XVIId, waarvan de lijstgevels zijn voorzien van kruisvensters van Naamse steen met geblokte zijkanten en horizontale banden. Ingan..

Huis met lijstgevel.

Koestraat 18
Maastricht
Huis met lijstgevel. Ingang met segmentboogbovenlicht en aangekoppelde segmentboogvensters in hardsteen; deurkalf met spiegelboog en Lodewij..

Huis met lijstgeveltje met jaartalstenen 17 09.

Koestraat 18
Maastricht
Huis met lijstgeveltje. Hardstenen kozijnen en horizontale en verticale reliefbanden. Jaartalstenen 17 09. Bovenlicht met snijraam, XVIIIc. ..

Huis met lijstgevel.

Stenenbrug 3
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in Naamse steen. Pui gewijzigd.

Kaart & Routeplanner

Route naar Onder de Jeker gebouwd huis, door een latere aanbouw met open plaats verbonden met Achter de Oude Minderbroeders. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. in Maastricht

Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven