Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel op consoles. in Maastricht

Woonhuis

Platielstraat 13
6211GV Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1700


Beschrijving van Huis met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel op consoles.

Huis met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel op consoles, op twee plaatsen onderbroken door gemetselde dakkapellen met een rondboogopening en een fronton. Hardstenen pui met ingangen, een kruiskozijn en een koetspoort met blokwerk en een diamantkopsluitsteen. Op de verdieping vijf gekoppelde hardstenen kruiskozijnen, waarvan er twee dichtgemetseld. Daaronder gevelsteen AN 1700. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27515
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel op consoles. in Maastricht

Huis met eenvoudige lijstgevel. Koetspoort in een omlijsting van blokwerk.

Platielstraat 9A
Maastricht
Huis met eenvoudige lijstgevel, XIX. Koetspoort in een omlijsting van blokwerk.

Hoekhuis met lijstgevel.

Platielstraat 12
Maastricht
HOEKHUIS met lijstgevel, XVIII. Vensters in hardsteen. Pui modern.

Huis met lijstgevel van hardsteen en een gevelsteen met de Aanbidding der Driekoningen en :epIphanIa DoMInI CaeLo eXaLtata (1714).

Platielstraat 10
Maastricht
HUIS met lijstgevel van hardsteen, voorzien van horizontale en verticale, benedenwaarts uitgebogen reliefbanden, geblokte dammen en een geve..

Huis met voorgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel op consoles.

Platielstraat 9
Maastricht
Huis met voorgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel op consoles, XVII. Vensterkruisen, resp. middens..

Hoekhuis, waarvan de gevels eindigen in een Maaslands hoofdgestel met consoles.

Platielstraat 14
Maastricht
Hoekhuis, XVIII A, waarvan de gevels eindigen in een Maaslands hoofdgestel met consoles. Segmentboogingang en -vensters in geprofileerde har..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met brede voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel op consoles. in Maastricht

Foto's (1)