Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel van hardsteen. Boven de deur eXtrVCtVM ba VDDVIn ConserVaretVr (1741). Gevelsteen met een schaap tussen een leeuw en een wolf IN DE DUYSENT VREES. in Maastricht

Woonhuis

Plankstraat 4
6211GA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1741


Beschrijving van Huis met lijstgevel van hardsteen. Boven de deur eXtrVCtVM ba VDDVIn ConserVaretVr (1741). Gevelsteen met een schaap tussen een leeuw en een wolf IN DE DUYSENT VREES.

HUIS met lijstgevel van hardsteen. Vensterkruisen uitgebroken. Ingang met bovenlicht. Boven de deur eXtrVCtVM ba VDDVIn ConserVaretVr (1741). Gevelsteen met een schaap tussen een leeuw en een wolf IN DE DUYSENT VREES. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27497
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel van hardsteen. Boven de deur eXtrVCtVM ba VDDVIn ConserVaretVr (1741). Gevelsteen met een schaap tussen een leeuw en een wolf IN DE DUYSENT VREES. in Maastricht

Huis met lijstgevel, voorzien van gekoppelde segmentboogvensters in hardsteen, onderling verbonden door verticale reliefbanden.

Plankstraat 6
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII, voorzien van gekoppelde segmentboogvensters in hardsteen, onderling verbonden door verticale reliefbanden.

Huis met lijstgevel.

Plankstraat 11
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII.

Huis met lijstgevel, voorzien van horizontale reliefbanden.

Stokstraat 38
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, voorzien van horizontale reliefbanden.

Hoekhuis, met aan de Stokstraat een topgevel met vlechtingen en twee rondbogige zoldervensters.

Stokstraat 38
Maastricht
Hoekhuis, XVII, met aan de Stokstraat een topgevel met vlechtingen en twee rondbogige zoldervensters. Langs deze gevel en de gevel aan de Pl..

Huis met lijstgevel.

Plankstraat 13
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel van hardsteen. Boven de deur eXtrVCtVM ba VDDVIn ConserVaretVr (1741). Gevelsteen met een schaap tussen een leeuw en een wolf IN DE DUYSENT VREES. in Maastricht

Foto's (6)