Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, met in de vernieuwde voorgevel segmentboogvensters in hardsteen, en een koetspoort in hardstenen omlijsting. in Maastricht

Woonhuis

Papenstraat 2
6211LG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis, met in de vernieuwde voorgevel segmentboogvensters in hardsteen, en een koetspoort in hardstenen omlijsting.

Huis, met in de vernieuwde voorgevel segmentboogvensters in hardsteen, XVIII, en een koetspoort in hardstenen omlijsting, XVIII. Achtergevel XVIII. Inwendig een Lodewijk XVI-trap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27470
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, met in de vernieuwde voorgevel segmentboogvensters in hardsteen, en een koetspoort in hardstenen omlijsting. in Maastricht

Hoekhuis met brede lijstgevels.

Sint Jacobstraat 4A
Maastricht
Hoekhuis met brede lijstgevels, XVIII, voorzien van hoekblokken en vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen. Pui aan de Sint Jac..

Spaans Gouvernement - Museum aan het Vrijthof

Vrijthof 18
Maastricht
Voormalig Spaans of Brabants Gouvernement, XVI A, gewijzigd in 1670 en later, gedeeltelijk gerestaureerd in 1916/1917. De brede lijstgevel v..

Herenhuis in Art Nouveau-stijl, gebouwd in opdracht van J. Wijnands.

Papenstraat 4B
Maastricht
Inleiding Herenhuis in Art Nouveau-stijl, 1905, gebouwd naar een ontwerp van architect J. Hollmann uit Maastricht, in opdracht van J. Wijna..

Voormalig kantongerecht.

Vrijthof 19
Maastricht
Inleiding HERENHUIS in eclectische stijl, 1905, gebouwd naar een ontwerp van architect S. Rémont uit Luik (België) in opdracht van A. Pij..

Huis met lijstgevel met hardstenen kozijnen.

Papenstraat 9
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, met hardstenen kozijnen, waaruit de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn. Pui 1919. Inwendig een Lodewi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, met in de vernieuwde voorgevel segmentboogvensters in hardsteen, en een koetspoort in hardstenen omlijsting. in Maastricht

Foto's (1)