Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige wolwaag. Huis met lijstgevel en voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de staten (Brabant) en een chronogram, 1721. in Maastricht

Gebouw

Onze Lieve Vrouweplein 26
6211HE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1721


Beschrijving van Voormalige wolwaag. Huis met lijstgevel en voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de staten (Brabant) en een chronogram, 1721.

Voormalige WOLWAAG. Met lijstgevel, voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de staten (Brabant) en een chronogram, 1721. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27464
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige wolwaag. Huis met lijstgevel en voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de staten (Brabant) en een chronogram, 1721. in Maastricht

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 26
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel uit midden XIX, op de eerste verdieping voorzien van rondboogvensters, daarboven rechthoekige; alle met raa..

Huis met lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 25
Maastricht
Huis met lijstgevel. Vensters in geprofileerde omlijstingen tussen horizontale profiellijsten; die van de eerste verdieping met oreillons en..

Hoekhuis met gepleisterde lijstgevels.

Onze Lieve Vrouweplein 27
Maastricht
HOEKHUIS met gepleisterde lijstgevels uit midden XIX. Pui van de voorgevel met gerekte kussenblokken tussen en boven de vensters. Daarboven ..

Huis met lijstgevel, eindigend in een trigliefenfries.

Onze Lieve Vrouweplein 24
Maastricht
Huis met lijstgevel, eindigend in een trigliefenfries, XVIII A. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn...

Huis met brede lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 23
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIIIb, met hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. Geprofileerde ingangsomlijsting met spiegel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige wolwaag. Huis met lijstgevel en voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de staten (Brabant) en een chronogram, 1721. in Maastricht

Foto's (1)