Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Onze Lieve Vrouweplein 25
6211HE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1655


Beschrijving van Huis met lijstgevel.

Huis met lijstgevel. Vensters in geprofileerde omlijstingen tussen horizontale profiellijsten; die van de eerste verdieping met oreillons en bekroond met gebroken frontons, op de architraven waarvan ANNO 1655 staat. Vensterkruisen verdwenen. De kroonlijst van de gevel rust op vier gebogen consoles. Pui modern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27462
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. in Maastricht

Huis met lijstgevel, eindigend in een trigliefenfries.

Onze Lieve Vrouweplein 24
Maastricht
Huis met lijstgevel, eindigend in een trigliefenfries, XVIII A. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn...

Voormalige wolwaag. Huis met lijstgevel en voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de ..

Onze Lieve Vrouweplein 26
Maastricht
Voormalige WOLWAAG. Met lijstgevel, voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en..

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 26
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel uit midden XIX, op de eerste verdieping voorzien van rondboogvensters, daarboven rechthoekige; alle met raa..

Hoekhuis met gepleisterde lijstgevels.

Onze Lieve Vrouweplein 27
Maastricht
HOEKHUIS met gepleisterde lijstgevels uit midden XIX. Pui van de voorgevel met gerekte kussenblokken tussen en boven de vensters. Daarboven ..

Huis met brede lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 23
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIIIb, met hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. Geprofileerde ingangsomlijsting met spiegel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)