Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede lijstgevel aan de zijde van de Graanmarkt. Het achterliggende huis heeft aan het O.L. Vrouweplein een koetspoort in hardsteen. in Maastricht

Woonhuis

Onze Lieve Vrouweplein 15
6211HD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis met brede lijstgevel aan de zijde van de Graanmarkt. Het achterliggende huis heeft aan het O.L. Vrouweplein een koetspoort in hardsteen.

Huis, XVIII. Segmentboogvensters en -ingang in Naamse steen. Brede lijstgevel aan de zijde van de Graanmarkt. Het achterliggende huis heeft aan het O.L. Vrouweplein een koetspoort in hardsteen met geprofileerde imposten en uitspringende boogblokken, XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27455
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede lijstgevel aan de zijde van de Graanmarkt. Het achterliggende huis heeft aan het O.L. Vrouweplein een koetspoort in hardsteen. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Sint Bernardusstraat 2
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. Bovenvensters met onderdorpels van Naamse steen.

Wachthuis bij de voormalige O.L. Vrouwepoort.

Graanmarkt 4
Maastricht
WACHTHUIS bij de voormalige O.L. Vrouwepoort, in 1786 gebouwd naar ontwerp van Mathias Soiron. Van Naamse steen onder een afgeknot schilddak..

Voormalig Kanunnikenhuis.

Sint Bernardusstraat 1A
Maastricht
Voormalige Kanunnikenhuis. De straatgevel van het rechter gedeelte eindigt in een hoofdgestel met consoles, midden XVII, doch verder is dit ..

Huis met brede door doorgaande pilasters gelede voorgevel, eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Graanmarkt 3
Maastricht
HUIS met brede door doorgaande pilasters gelede voorgevel, eindigend in een hoofdgestel met consoles, XVII. Vensters in Naamse steen, XIX. T..

Huis met lijstgevel.

Sint Bernardusstraat 6
Maastricht
Huis met lijstgevel. Ingang en vensters in Naamse steen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met brede lijstgevel aan de zijde van de Graanmarkt. Het achterliggende huis heeft aan het O.L. Vrouweplein een koetspoort in hardsteen. in Maastricht

Foto's (2)