Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen met afgehakt wapen. in Maastricht

Woonhuis

Nieuwstraat 17
6211CR Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen met afgehakt wapen.

HUIS met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Vensterkruisen, resp. middenstijlen verdwenen. Gevelsteen met afgehakt wapen. Pui modern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27443
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen met afgehakt wapen. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Nieuwstraat 19
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX. Vensters in hardsteen. Pui modern.

Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Gevelstenen met AN NO en een zespuntige ster.

Nieuwstraat 15
Maastricht
HUIS met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles, XVII B. Gevelstenen met AN NO en een ..

Huis met lijstgevel.

Nieuwstraat 21
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Hardstenen kozijnen, die hun kruisen verloren hebben. Bovenvensters in hardsteen. Pui modern.

Huis met lijstgevel van drie traveeën.

Nieuwstraat 13
Maastricht
HUIS met lijstgevel van drie traveeën in dezelfde trant als die van het vorige huis. Lodewijk XVI-raamhekjes. Opmerkelijk rijk versierde pu..

Huis met lijstgevel.

Nieuwstraat 18
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen, op de eerste verdieping boven verticale reliefbanden en gescheiden door een ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen met afgehakt wapen. in Maastricht

Foto's (1)